Miljöbild

Nyheter från NordicLife

 

2023-09-08

Information till NordicLife Förvaltning AB:s kunder

Koncernen PHM Group består av över 130 olika dotterbolag inom ekonomisk och teknisk fastighetsförvaltning, inre och yttre fastighetsservice och andra branschrelaterade verksamheter. Bl.a. ingår vi på NordicLife Förvaltning samt våra systerföretag Optimal Service AB, med fokus på fastighetsteknik, och koncernens egna specialistbolag inom ekonomisk och administrativ fastighetsförvaltning, PHM Redovisning AB, i PHM-koncernen.

För att maximera koncerngemensamma synergieffekter och för att säkerställa en hög leveranskvalité och ett komplett tjänsteutbud till alla befintliga och framtida kunder har PHM Group, efter en grundlig analys, nu beslutat att dela upp NordicLife Förvaltning i två separata delar. En del av NordicLife Förvaltning, med tyngdpunkt på fastighetsservice och teknisk förvaltning, kommer att integreras med det betydligt större systerbolaget Optimal Service. Samtidigt integreras NordicLife Förvaltnings övriga tjänstegrenar, Ekonomisk förvaltning och hyresförvaltning, med systerbolaget PHM Redovisning AB och dess etablering i Göteborg.

Samtliga förvaltningsavtal tecknade med NordicLife Förvaltning kommer succesivt att överlåtas till respektive systerbolag eller, i den mån kunden önskar, istället teckna helt nya förvaltningsavtal med respektive systerbolag. Det dagliga arbetet inom respektive verksamhetsområde kommer att fortskrida oförändrat framöver och utföras av både befintliga och nya medarbetare.

Läs gärna mer i detta informationsbrev →

2022-10-28

NordicLife tecknar förvaltningsavtal med Järngrinden AB

NordicLife Förvaltning har idag tecknat ett förvaltningsavtal med Järngrinden AB i Borås. Förvaltningsavtalet, avseende hyresförvaltning och ekonomisk förvaltning, kommer i valda delar implementeras succesivt under kvartal 4:2022 för ett av Järngrinden nyförvärvat fastighetsbestånd i Mölnlycke bestående av åtta kommersiella fastigheter med ett 60-tal lokaler. Varmt välkomna till oss på NordicLife! Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder våra uppdragsgivare och samarbetspartners här på www.nordiclife.se.

2022-08-16

PHM Group förvärvar NordicLife Förvaltning

Den nordiska företagsgruppen PHM Group, med huvudkontor i Helsingfors, har förvärvat 100% av Göteborgsföretaget NordicLife Förvaltning AB med tillhörande dotterbolag NordicLife Byggservice AB och NordicLife Teknik AB. PHM Group startades 1992 och består idag av drygt 90 olika företag i norden, varav drygt 30 st i Sverige, inom fastighetsförvaltning, fastighetsskötsel och andra branschrelaterade verksamheter. Sammantaget har företagsgruppen omkring 5.000 anställda och en omsättning på närmare 5 mdr sek.

NordicLife ska efter förvärvet drivas vidare oförändrat i nuvarande form med befintlig personal, tjänsteutbud och förvaltningsansvar. De tidigare delägarna, Magnus Ersman och Kristoffer Pernvik, blir båda kvar i NordicLife och därtill delägare i PHM Groups ägarbolag i samband med förvärvet. Magnus Ersman tillträder i sambandet med förvärvet som VD för NordicLife Förvaltning AB och tillhörande dotterbolag.

För frågor:
Magnus Ersman, NordicLife Förvaltning AB
0709 – 15 15 55 / magnus.ersman@nordiclife.se

2022-06-15

Öppettider i sommar

Under sommarperioden, fr.o.m. midsommarafton den 24:e juni t.o.m. fredagen den 12:e augusti, har vi inte full bemanning på kontoret varje vecka. Detta kan medföra lite längre svars- och återkopplingstid i vissa ärenden. För att göra en felanmälan till vår Fastighetsservice kan du som vanligt logga på Mina Sidor på hemsidan, ringa växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se

För akuta fastighetstekniska ärenden nås NordicLife Fastighetsjour alltid dygnet runt på 010 - 222 30 85.

Trevlig sommar!

2022-03-30

Glad Påsk!

NordicLife har stängt från klockan 12:00 på skärtorsdagen den 14:e april och öppnar återigen tisdagen den 19:e april. För att göra en felanmälan till vår Fastighetsservice kan du som vanligt logga på Mina Sidor på hemsidan, ringa växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För akuta ärende nås vår Fastighetsjour alltid dygnet runt på 010 - 222 30 85. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se eller ring växeln på 031 - 704 45 20 så återkommer vi efter påsken.

Glad Påsk!

2021-11-09

NordicLife välkomnar fler nyproduktioner

NordicLife har i dagarna tecknat förvaltningsavtal avseende ytterligare två nyproduktionsfastigheter i Lundby. FO Petersons Brf Borgh med 52 lägenheter och Brf Sverigehusets Hörna med 24 lägenheter, vi tackar för förtroendet! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud på www.nordiclife.se

2021-10-06

NordicLife tar över förvaltningen i samband med Bostadsbolagets ombildning i Tynnered!

NordicLife tar över förvaltningen i samband med Bostadsbolagets ombildning i Tynnered!

Läs gärna mer om nyheten här på Bostadsbolagets hemsida: bostadsbolaget.se/bostadsbolaget-ombildar-i-tynnered.

2021-10-06

NordicLife välkomnar flera nya kunder

Vi på NordicLife rivstartar hösten! Nu i månadsskiftet sept/okt välkomnade vi bl.a. ytterligare en ombildningskund, denna gång en trevlig fastighet med närmare 60 lägenheter i Västra Frölunda. Vi tackar köparna för förtroendet att totalförvalta deras nyköpta fastighet, säljarna Bostadsbolaget för proffsig hantering och överlämning samt BBC, som agerat ombildningskonsulter, för ett gott samarbete i ombildningsprocessen. Men inte nog med det, i månadsskifte tog vi därtill över totalförvaltningen av en närmast nyproducerad bostadsfastighet i Sisjön/Askim med närmare 50 lägenheter samt den tekniska förvaltningen av ytterligare en fastighet i Linné. Bara av farten tecknade vi i förra veckan även ett nytt förvaltningsavtal avseende den ekonomiska förvaltningen av en fastighet på Skanstorget med start till årsskiftet. Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud på www.nordiclife.se.

2021-09-08

NordicLife tecknar förvaltningsavtal med Mölnlycke Fastighets AB

NordicLife Förvaltning har tecknat ett förvaltningsavtal med Mölnlycke Fastighets AB. Förvaltningsavtalet, avseende hyresförvaltning och ekonomisk förvaltning, kommer i valda delar implementeras succesivt under kvartal 4 och inför årsskiftet 2021/22 för Mölnlycke Fastighets AB´s samtliga tolv hyresfastigheter med sina närmare 70 lokalhyresgäster och 50 bostadshyresgäster. Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder våra uppdragsgivare och samarbetspartners här på www.nordiclife.se.

2021-05-10

Öppettider i samband med Kristi Himmelsfärdsdagen

I samband med Kristi Himmelsfärdsdagen stänger vi kontoret kl. 12:00 onsdagen den 12:e maj och öppnar igen kl. 08:30 fredagen den 14:e maj. För att göra en felanmälan till vår Fastighetsservice kan du som vanligt använda vårt webbformulär, ringa växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se.

För akuta ärende nås vår Fastighetsjour alltid dygnet runt på 010 - 222 30 85. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi i ärendet.

2021-03-25

Välkommen Peter Kjellberg!

Idag välkomnar vi på NordicLife ytterligare en stark expansionsrekrytering till vår avdelning för ekonomisk förvaltning – Peter Kjellberg. Peter kommer närmast från Newsec där han under ett par år varit redovisningsansvarig för ett flertal större kunduppdrag och innan dess haft en motsvarande tjänst under många år på Förvaltnings AB Västerstaden. Med en stark utbildningsbakgrund och närmare 15 års erfarenhet av redovisning och fastighetsrelaterad ekonomistyrning kommer Peter komplettera vårt redan starka lag och bli ytterligare en viktig del i våra leveranser - varmt välkommen till oss på NordicLife!

Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här NordicLife

2021-03-22

Glad Påsk!

NordicLife har stängt från klockan 12:00 på skärtorsdagen den 1:e april och öppnar återigen tisdagen den 6:e april. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen använd formuläret på vår hemsida, ring växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. Vår fastighetsjour nås som alltid dygnet runt på 010 - 222 30 85. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi efter påsken.


Glad Påsk!

2020-12-11

Öppettider under Jul- och Nyårshelgerna

Under jul- och nyårshelgerna har kontoret stängt den 24-25/12, den 31/12-1/1, halvdag den 5/1 samt den 6/1. För att göra en felanmälan till vår Fastighetsservice kan du som vanligt använda vårt webbformulär, ringa växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För akuta ärende nås vår Fastighetsjour alltid dygnet runt på 010 - 222 30 85. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi efter jul- och nyårshelgerna.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på NordicLife!

2020-10-12

Två flugor i en smäll!

Vi välkomnar idag Nordfeldt Development AB som ytterligare en spännande uppdragsgivare inom hyresförvaltning! NordicLife tar idag över det tekniska förvaltningsansvaret för hela det nyproducerade hyresbeståndet med närmare 200 hyreslägenheter och tillhörande lokaler i området Flatås Allé. Nordfeldt Development AB, varmt välkomna till NordicLife!

Men inte nog med det... vi tillsätta samtidigt en vakant och sedan tidigare utannonserad tjänst inom Fastighetsservice genom att erbjuda Ross Niklasson, tills i fredags anställd som fastighetsskötare hos Nordfeldts med ansvar för det aktuella hyresbeståndet, en tjänst som fastighetsskötare istället hos oss på NordicLife. Ross tackade så klart ja och tillträder tjänsten redan imorgon - kul! På detta sätt får Nordfeldts hyresgäster en kvalitetssäkrad kontinuitet och service i sitt boende, Ross får många nya härliga kollegor och vi på NordicLife fick möjligheten att säkra vår starka tillväxt genom tillsätta en vakant tjänst - toppen! Ross, varmt välkommen till oss på NordicLife!

www.nordfeldts.se/vara-projekt/flatas-alleer

2020-10-06

Ytterligare tre samfälligheter till NordicLife!

En samfällighet är ett objekt som ägs och tas hand om av flera fastigheter/ägare tillsammans. Vi på NordicLife har sedan länge både det tekniska och ekonomiska förvaltningsansvaret för flertalet samfälligheter bestående av bl.a. parkeringshus, gårdar och olika gemensamhetsytor. Nu i dagarna har vi skrivit förvaltningsavtal med ytterligare tre nya samfälligheter på expansiva Lindholmen i centrala Göteborg. Varmt välkomna till oss på NordicLife.

2020-09-19

När andra drar ner så växlar vi på NordicLife upp!

Med många nya spännande kunder och uppdrag inom alla våra tjänsteområden så vill vi nu hitta ännu fler positiva lagspelare som vill växa och utvecklas tillsammans med oss! Läs gärna mer här - kanske är det dig eller någon i ditt nätverk som vi söker?!

2020-06-26

Ytterligare förvaltningsavtal med JM AB

NordicLife Förvaltning har idag tecknat ytterligare ett förvaltningsavtal med JM AB, Region Väst. Avtalet omfattar den fullständiga tekniska förvaltningen av en exploateringsfastighet i Härlanda innehållande kontor och lager. JM och NordicLife har sedan många år tillbaka ett samarbete avseende förvaltning och utveckling av JM´s exploateringsfastigheter på flera håll i Göteborgsregionen. Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder våra kunder och samarbetspartners här på www.nordiclife.se

2020-04-06

Öppettider under påsken

Vi har halvdagsstängt från klockan 12:00 på skärtorsdag den 9 april och öppnar återigen tisdagen den 14 april. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen använd formuläret på vår hemsida, ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi efter påsken. Glad Påsk!

2020-03-23

Info med anledning av Corona/Covid-19

På grund av spridningen av Corona/Covid-19 har vi på NordicLife vidtagit en del förebyggande åtgärder för minska dess effekter för våra medarbetare, kunder, hyresgäster, bostadsrättsägare m.fl.

  • En del kontorsmedarbetare arbetar hemifrån.
  • Inom fastighetsservice och teknisk skötsel arbetar alla i möjligaste mån enskilt och om möjligt utomhus.
  • Felavhjälpande underhåll och löpande tillsynsreparationer i bostäder/lokaler utförs fortfarande om möjligt och då i dialog med anmälaren.
  • Den generella svars-, leverens- och handläggningstiden kan tyvärr bli något längre än vanligt under en period framöver.
  • Om du har frågor om exempelvis inplanerade möten, årsstämmor eller annat kan du maila till support@nordiclife.se

2020-02-24

Ny medarbetare till NordicLife

Vi har i dagarna välkomnat Rocco Tyberg till oss på NordicLife Förvaltning AB! Rocco är anställd som fastighetstekniker och kommer närmast från en liknande tjänst på FF Fastighetsservice AB och innan dess från HSB i Partille. Rocco är även utbildad, och med gedigen erfarenhet, som grävmaskinist, plåtslagare och inom el-arbeten. Varmt välkommen till oss på NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se.

2019-12-16

Öppettider under Jul- och Nyårshelgerna

Under jul- och nyårshelgerna har kontoret stängt den 24-26/12, den 31/12-1/1 samt den 6/1. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi efter jul- och nyårshelgerna. God Jul och Gott Nytt År önskar vi på NordicLife!

2019-12-09

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Oliver Elmrin till oss på NordicLife Förvaltning AB. Oliver är anställd som fastighetsskötare och kommer närmast från en liknande tjänst på bostadsrättsföreningen Masthugget i Göteborg, Sveriges största bostadsrättsförening. Innan dess arbetade Oliver som ansvarig för utemiljöer på Ivar Kjellberg Fastighets AB. Varmt välkommen till oss på NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se.

2019-12-06

NordicLife Förvaltning inleder samarbete med Fastighetssupport i Väst

För att skapa en både enklare och tryggare dialog med dem som bor eller bedriver verksamhet i NordicLifes förvaltade fastigheter, och för alla medarbetare, har NordicLife Förvaltning inlett ett samarbete med Fastighetssupport i Väst AB. Tillsammans med Fastighetssupport, och med deras språkanpassade boendedialoger och expertis inom det bostadssociala området, blir nu NordicLife först med att kunna erbjuda flera unika tjänster till både våra nuvarande och alla framtida förvaltningskunder. Läs gärna mer här: pressmeddelande.

2019-11-20

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Therese Nilsson till oss på NordicLife Förvaltning AB. Therese är anställd som Gruppledare Ekonomisk Förvaltning och kommer närmast från börsföretaget Castellum AB där Therese varit Teamledare Redovisning sedan 2016. Innan dess arbetade Therese i närmare tio år som Fastighetsekonom på Förvaltnings AB Brinkeberg. Varmt välkommen till oss på NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se.

2019-08-07

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnade i måndags Jonna Skoog till oss på NordicLife Förvaltning AB. Jonna är nyanställd som Fastighetsekonom, inom tjänsteområdet ekonomisk och administrativ förvaltning. Jonna har en kandidatexamen inom företagsekonomi från Högskolan i Halmstad och har arbetet med ekonomi sedan 2012. Jonna kommer nu senast från Newsec Asset Management AB där hon har arbetet som Kontrakts- och intäktsekonom sedan 2015. Varmt välkommen till oss på NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se.

2019-06-18

Förvaltningsavtal med JM AB

NordicLife Förvaltning har idag tecknat ett förvaltningsavtal med JM AB, Region Väst. Avtalet omfattar den tekniska förvaltningen av JM´s exploateringsfastigheter i Högsbo och i Mölndal bestående av tre kommersiella fastigheter innehållande kontor, lager och hyresbostäder. Varmt välkomna till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder våra kunder och samarbetspartners här på www.nordiclife.se

2019-06-17

Öppettider i samband med Midsommar

På Midsommarafton, fredag den 21 juni, har vi stängt kontoret. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi i ärendet. Trevlig Midsommar!

2019-06-10

Förvaltningsavtal med F O Peterson & Söner Byggnads AB

NordicLife Förvaltning har i dagarna tecknat ett förvaltningsavtal med F O Peterson & Söner Byggnads AB. Avtalen omfattar totalförvaltningen av deras 70 nyproducerade bostadsrätter i det nybyggda bostadsområdet Lundbypark i Göteborg och med inflyttning hösten 2019. Varmt välkomna till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder bostadsrättsföreningar och hyresvärdar på www.nordiclife.se

2019-06-03

Öppettider i samband med Sveriges Nationaldag

Vi har halvdagsstängt från klockan 12:00 onsdagen den 5 juni och öppnar återigen fredagen den 7 juni. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi i ärendet.

2019-05-27

Ytterligare förvaltningsavtal med Sverigehuset AB

NordicLife Förvaltning har i dagarna tecknat ytterligare förvaltningsavtal med Sverigehuset AB. Avtalen omfattar totalförvaltningen av hela nyproduktionsprojektet Kubik, som består av tre bostadsrättsföreningar med totalt 166 bostadsrätter, i det helt nybyggda bostadsområdet Lundbypark. Varmt välkomna till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder bostadsrättsföreningar och hyresvärdar på www.nordiclife.se


Läs även gärna mer om projektet Kubik här: www.sverigehuset.se/projekt/kubik

2019-05-21

Öppettider i samband med Kristi himmelfärdsdagen

Vi har halvdagsstängt från klockan 12:00 onsdagen den 29 maj och öppnar återigen fredagen den 31 maj. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi i ärendet.

2019-05-20

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Kim Sjöberg till oss på NordicLife Förvaltning. Kim är nyanställd som Fastighetsansvarig inom fastighetsservice och teknisk skötsel och kommer närmast från Fastighets AB Balder där han arbetet som fastighetsskötare och som tekniskt projektstöd sedan 2014. Varmt välkommen till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se.

2019-05-14

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar Erna Velic till oss på NordicLife Förvaltning. Erna är sedan den 7 maj anställd som hyresförvaltare och kommer närmast från Stena Fastigheter där hon varit bostadsythyrare sedan 2017. Dessförinnan har Erna, under 2014-2015, utbildat sig till Fastighetsförvaltare på Fastighetsakademin och arbetet på bl.a. Sverigehuset Förvaltning AB, Fastum UBC samt SBC. Varmt välkommen till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se.

2019-04-25

Öppettider under Valborg & 1 maj

I samband med Valborg och den 1 maj har vi på NordicLife Förvaltning stängt från kl. 12:00 tisdagen den 30 april och öppnar återigen kl. 08:00 torsdagen den 2 april.

  • Eventuella felanmälningar till vår fastighetsservice kan ni maila till fastighet@nordiclife.se
  • Eventuella administrativa ärenden kan ni maila till support@nordiclife.se
  • Vår fastighetsjour (enbart för kunder inom fastighetsservice och teknisk skötsel) nås som vanligt dygnet runt på 010 - 22 22 554

2019-04-09

Öppettider under påsken

Vi har halvdagsstängt från klockan 12:00 på Skärtorsdag den 18 april och öppnar återigen tisdagen den 23 april. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi efter påsken.

Glad Påsk!

2019-01-17

NordicLife Förvaltning AB och Rent & Fint AB inleder strategisk samarbete

NordicLife Förvaltning AB, och tillhörande dotterbolag inom NordicLifegruppen, tillhandahåller en bred tjänsteportfölj för totalförvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.


För att vidareutveckla tjänsten Lokalvård har NordicLife Förvaltning AB idag inlett ett strategisk samarbete med företaget Rent & Fint AB. Företaget Rent & Fint AB har närmare 40 års erfarenhet av professionell lokalvård, över 100 anställda och kontor på flera orter i landet. I och med det nya samarbetet kommer Rent & Fint AB successivt utföra all lokalvård hos NordicLife´s förvaltningskunder inom verksamhetsområdet Fastighetsservice & Teknisk skötsel. Idag utförs detta arbete av både egen personal och ett par olika underleverantörer.


- Vi vet att en noggrann, jämn och serviceinriktad lokalvård är mycket viktig för alla våra förvaltningskunder och därför valde vi just välrenommerade Rent & Fint AB för detta strategiska samarbete. Deras storlek och styrka ger oss därtill en flexiblare och starkare expansionsmöjlighet samtidigt som alla tusentals hyresgäster och medlemmar i vår förvaltning nu får tillgång till flertalet starkt efterfrågade mertjänster såsom hemstäd, kontorsstäd, flyttstäd m.m, säger Magnus Ersman på NordicLife Förvaltning AB.


- Vi på Rent & Fint är mycket glada och stolta över detta nya samarbete med NordicLife Förvaltning och jag ser stora möjligheter till en starkare tillväxt för båda bolagen. Med vår uttalade vision att bli Sveriges bästa lokalvårdsleverantör har vi en företagskultur och ett kvalitetsfokus som väl stämmer överens med NordicLife´s proaktiva och kundorienterade förvaltningsmodell, säger Glenn Älveblad på Rent & Fint AB.

2018-11-26

Öppettider under Jul- och Nyårshelgerna

Fredagen den 30/11 stänger vi kontoret kl. 12:00 med anledning av kombinerad Jullunch och Personaldag. Vi har därtill kontoret stängt under jul- och nyårshelgerna den 24-26/12 samt den 31/12 och den 1/1. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi efter jul- och nyårshelgerna.


God Jul och Gott Nytt År önskar vi på NordicLife!

2018-11-14

Nya spännande förvaltnings- och konsultuppdrag

Hösten intensiva planerings- och avtalsperiod inför 2019 går mot sitt slut och bara under oktober månad har vi på NordicLife Förvaltning tecknat ett flertal nya och spännande förvaltnings- och konsultuppdrag. Exempelvis totalförvaltningen av ett par hyresbestånd, bl.a. ett med omkring 150 hyreslägenheter och lokaler i sydvästra Göteborg och ett annat med cirka 75 hyreslägenheter i Lunden. Därtill flera nya förvaltnings- och skötseluppdrag för ett par större bostadsrättsföreningar på bl.a. Eriksberg, i Öjersjö, på Linnégatan och runt om i övriga Göteborgsregionen.


På den tekniska konsultsidan, där vi nyligen bl.a. nyligen slutfört en fasadrenovering av en större hyresfastighet på Marklandsgatan och upphandling av ett pågående stambyte för en fastighet med drygt 160 lägenheter, har vi bara under oktober månad tecknat ett flertal projektledningsuppdrag såsom omfattande balkongåtgärder på flera centrala hyresfastigheter, ett traditionellt stambyte i Gamlestan, ett omdräneringsprojekt i Majorna m.m.


Ni är alla varmt välkomna till NordicLife och vi ser fram emot att arbeta med er alla under 2019 och långt därefter! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se.

2018-09-20

NordicLife Förvaltning AB expanderar med nytt dotterbolag - NordicLife Teknik AB!

För att förtydliga företagets olika verksamhetsområden gentemot personal, kunder och leverantörer kommer företagets starkt växande verksamhetsområde Teknisk Förvaltning framöver att bedrivas i ett separat företag. Det nya dotterbolaget - NordicLife Teknik AB - kommer helt och hållet, både organisatoriskt och operativt, ingå i "NordicLife-gruppen" och kommer att vara majoritetsägt av NordicLife Förvaltning AB. Johan Laos, som sedan januari 2018 har arbetat som verksamhetsansvarig för avdelningen Teknisk Förvaltning på NordicLife Förvaltning, kommer samtidigt tillträda i den nya rollen som partner i, tillika VD för, det nya dotterbolaget NordicLife Teknik AB. Johan Laos har tidigare arbetade på bl.a. Balder som Projektutvecklare och projektchef samt på Stena Metalls koncernens fastighetsavdelning som Project manager. Varmt välkommen till världen NordicLife Teknik AB och varmt välkommen Johan i din nya roll hos oss på NordicLife!

2018-05-15

Swedbank Kommersiella Fastigheter Region Väst ingår samarbete med NordicLife Förvaltning AB

Swedbank Kommersiella Fastigheter Region Väst och NordicLife Förvaltning AB har i dagarna inlett ett strategiskt samarbete. Swedbank Kommersiella Fastigheter Region Väst är en av regionens starkaste aktörer inom fastighetstransaktioner och tillhörande rådgivning. Samarbetet kommer primärt fokusera på kunskapsutbyte, rådgivning och stödjande verksamhet, på både kort och lång sikt, inom respektive företags tjänsteutveckling.

- Våra respektive tjänsteportföljer kompletterar varandra oerhört väl vilket innebär att vi nu kan erbjuda våra respektive, och ofta gemensamma, kundsegment fler helhetslösningar och starkare stöd oavsett var i processen de befinner sig säger Magnus Ersman, förvaltningschef på NordicLife Förvaltning AB.

- För både befintliga och nya hyresvärdar, fastighetsinvesterare och ombildningsprojekt är det ofta viktigt för oss att redan i transaktionsskedet kunna tillhandahålla eventuella köpare en trygg rekommendation för det efterföljande förvaltningsskedet. Denna möjlighet har vi nu i och med detta samarbete säger Niklas Wählisch, Regionansvarig på Swedbank Kommersiell Fastigheter Region Väst.

Läs mer i pressmeddelandet här.

2018-04-17

Förvaltningsavtal med Sverigehuset AB

NordicLife Förvaltning har i dagarna tecknat ytterligare förvaltningsavtal med Sverigehuset AB, denna gång avseende nyproduktionsprojektet Hovås Hills som består av närmare 60 bostadsrätter i det helt nybyggda området Nya Hovås söder om Göteborg. Varmt välkomna till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder bostadsrättsföreningar och hyresvärdar på www.nordiclife.se

Läs mer om nyproduktionsprojektet här hovashills.sverigehuset.se

2018-03-23

Öppettider under påsken, 2018

Vi har stängt från klockan 12:00 på Skärtorsdag den 29 mars och öppnar återigen tisdagen den 3 april. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi efter påsken. Glad Påsk!

2018-02-09

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Barbara Tichy till oss på NordicLife Förvaltning. Barbara är anställd som Ekonomichef och kommer närmast från DFDS Seaways AB där hon varit Finance Manager sedan 2012 och dessförinnan Ekonomichef på Bjurfors sedan 2002-2012. Varmt välkommen till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se

2018-01-25

NordicLife tecknar förvaltningsavtal med AF Gruppen

Vi fortsätter att växa starkt inom nyproduktionssegmentet och har idag tecknat ett förvaltningsavtal med AF Gruppen (www. afgruppen.se) avseende totalförvaltningen av deras senaste nyproduktionsobjekt, beläget i Surte strax öster om Göteborg. Den elva våningar höga bostadsfastigheten, med successiv inflyttning under första kvartalet, och har redan blivit ett landmärke på orten och erbjuder en vidsträckt utsikt över älvdalen. Varmt välkomna till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder bostadsrättsföreningar och hyresvärdar på www.nordiclife.se

2017-12-20

Vi välkomnar ytterligare en ombildningskund

Tomten kom tidigt i år! Vi avslutar året med att välkomna ytterligare en ombildningskund till oss på NordicLife Förvaltning, denna gång en trevlig fastighet med både bostäder och affärslokaler i Lunden i östra Göteborg. Vi på NordicLife tackar köparna för förtroendet att förvalta deras nyköpta fastighet och även Bjurfors Näringsliv, som agerat ombildningskonsulter, för ett gott samarbete. Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud på www.nordiclife.se

2017-12-20

Öppettider under Jul- och Nyårshelgerna

Vi har, utöver lördagar och söndagar, stängt kontoret den 25-26/12 samt måndagen den 1/1. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi i ärendet under öppna mellandagar eller efter jul- och nyårshelgerna. God Jul och Gott Nytt År önskar vi på NordicLife Förvaltning!

2017-12-18

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Karin Lindberg till oss på NordicLife Förvaltning. Karin kommer att ha en operativ gruppledarfunktion i vår ekonomgrupp och är utbildad både ekonom och mäklare med fördjupning inom bl.a. fastighetsjuridik och projektledning. Med närmare 20 års erfarenhet kommer Karin närmast från en anställning som fastighetsekonom på HSB Göteborg. Varmt välkommen till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se

2017-12-04

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Hanna Hultman till oss på NordicLife Förvaltning. Hanna kommer ingå i vår fastighetsservicegrupp, med ett extra fokus på uteskötsel, och kommer närmast från Bostads AB Poseidon där hon arbetet som bl.a. Miljövärd. Hanna är utbildad inom grönskötsel, trädvård, beskärning och planering av utemiljöer. Varmt välkommen till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se

2017-11-13

Nya förvaltningsuppdrag

Under hösten och inför årsskiftet har vi på NordicLife tecknat ett flertal nya spännande förvaltningsuppdrag inom ekonomi, administration, fastighetsservice och teknisk skötsel. Bl.a. den tekniska förvaltningen och fastighetsservicen för en av södra Göteborgs största bostadsrättsföreningar samt flera nya förvaltningsuppdrag i bl.a. Linné, Lorensberg och i Lunden. Varmt välkomna till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se

2017-08-30

Nya förvaltningsuppdrag under sommaren

Under sommaren har vi på NordicLife tagit över ett flertal nya spännande förvaltningsuppdrag inom ekonomi, administration, fastighetsservice och teknisk skötsel. Bl.a. tog vi i juni över totalförvaltningen av Odins Samfällighet, med tillhörande garage samt gemensamma inne- och uteytor, i och omkring fastigheten på Odinsgatan 6-10 med tvärgator i centrala Göteborg. Tidigare förvaltare var Platzer Fastigheter. Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud här på www.nordiclife.se

2017-08-14

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Lisa Blixter till oss på NordicLife Förvaltning. Lisa kommer närmast från förvaltningsföretaget Västerstaden där hon arbetet med hyres- och avgiftsadministration, hyresgästinformation och kundkontakter i cirka fyra år. Varmt välkommen till NordicLife!

2017-05-17

Samarbetsavtal med Colligent Inkasso AB

Vi på NordicLife Förvaltning AB har i dagarna tecknat ett samarbetsavtal med Colligent Inkasso AB. Samarbetet, som inleds omgående, innefattar hyres- och avgiftsinkasso samt i förekommande fall även juridisk rådgivning inom främst indrivningsärenden.

Colligent, som arbetar med 70% av de börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige, bygger sin verksamhet på effektivitet, tillgänglighet och på en modern digital plattform och passar därför NordicLife´s förvaltningsmodell och proaktiva arbetssätt på ett mycket bra sätt.

2017-05-11

Nya förvaltningsuppdrag

NordicLife Förvaltning har senaste månaden tecknat flertalet nya och spännande förvaltningsavtal för bl.a. hyresfastigheter, samfälligheter och bostadsrättsföreningar. Detta både avseende enskilda avtalsområden såsom ekonomi, fastighetsservice eller teknik men också totalförvaltningsuppdrag samt därtill många beställningar av kompletta underhållsplaner. Varmt välkomna till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vårt tjänsteutbud på www.nordiclife.se

2017-04-07

Öppettider under påsken

Vi har halvdagsstängt från klockan 12:00 på Skärtorsdag den 13 april och öppnar återigen tisdagen den 18 april. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi efter påsken. Glad Påsk!

2016-12-19

Öppettider under jul- och nyårshelgerna

Vi har stängt halvdag från klockan 12:00 den 23/12, 30/12 och 5/1. Vi har, utöver lördagar och söndagar, stängt måndagen den 26/12 samt fredagen den 6/1. För att göra en felanmälan till vår fastighetsservice vänligen ring som vanligt växeln på 031 - 704 45 20 eller maila till fastighet@nordiclife.se. För administrativa ärenden vänligen maila till support@nordiclife.se så återkommer vi i ärendet under öppna mellandagar eller efter jul- och nyårshelgerna. God Jul och Gott Nytt År önskar vi på NordicLife Förvaltning!

2016-12-16

Nya förvaltningsuppdrag

NordicLife Förvaltning avslutar året starkt med flera nya spännande förvaltningsavtal, bl.a. ett par nyproduktionsobjekt på uppdrag av Sverigeshuset AB, och flera övriga nya kunder inom både ekonomisk och administrativ förvaltning samt inom fastighetsservice och teknisk skötsel. Varmt välkomna till NordicLife! Läs gärna mer om oss och vad vi erbjuder bostadsrättsföreningar och hyresvärdar på www.nordiclife.se.

2016-09-19

NordicLife Förvaltning flyttar till nytt kontor!

NordicLife Förvaltning har idag den 19 september flyttat in i nya kontorslokaler på Victor Hasselbladsgata 11, cirka 500 meter från de gamla lokalerna. Se vidare under rubriken "Om oss/Kontakt" för fullständiga post- och besöksadressuppgifter.

2016-06-16

NordicLife tecknar förvaltningsavtal med Företagarna

NordicLife Förvaltning fortsätter att växa starkt inom samtliga affärssegment och har i dagarna tecknade ett flerårigt förvaltningsavtal med föreningen Företagarna. Avtalet innefattar fullständig förvaltning, från och med 1 september 2016, av Företagarnas kontors- och affärsfastighet på drygt 2000 m2 uthyrbar yta i centrala Göteborg. Fastigheten förvaltas idag och fram tills övertagandet av Wilfast. Varmt välkomna till NordicLife!

2016-06-15

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Charlotte Sparring till NordicLife. Charlotte har en mångårig erfarenhet inom ekonomi och redovisning och kommer nu senast från Redovisning i Hovås AB (RiH). Charlotte har sedan en tid arbetat som konsult på NordicLife men börjar som heltidsanställd efter sommarledigheten. Varmt välkommen till NordicLife!

2016-03-21

Ny medarbetare till NordicLife

Vi välkomnar idag Jorge Castillo till NordicLife. Jorge har en mångårig erfarenhet inom ekonomi och redovisning och kommer nu senast från Balder. Varmt välkommen till NordicLife!

2016-03-15

Öppettider under Påsken

Under Påsken har vi stängt från kl. 12:00 på Skärtorsdagen, stängt på Långfredagen och stängt på Annandag Påsk. Glad Påsk!


Torbjörn Fredriksson

Torbjörn Fredriksson, Brf-ordförande i Linnéstan

"NordicLife har på ett proffsigt och effektivt sätt hjälpt oss i flera ekonomiska och juridiska ärenden. Deras stöd har varit mycket viktigt för oss."

Stefan Kavsjö

Stefan Kavsjö, Brf-ordförande i Lorensberg

"NordicLife's styrka är att de både hjälper oss med de långsiktiga frågorna och är nära med service i vardagen."

Peter Johansson

Peter Johansson, Brf-ordförande i Kortedala

”Då vår bostadsrättsförening är en helt nyproducerad (NCC/Bonava) har NordicLife´s proffsiga förvaltning och snabba återkoppling redan från uppstarten varit väldigt viktig för oss.”

Ingela Eidergård

Ingela Eidergård, Brf-ordförande i Lunden

"NordicLife har professionellt och kunnigt lotsat oss fram i en snårig värld av ekonomi, renovering, underhållsplan och regelverk. Det har sparat oss tid och genererat en god ekonomi för föreningen."

Ulric Lindberg

Ulric Lindberg, Brf-ordförande i Nedre Johanneberg

"Övergången till NordicLife var smidig och märkets knappt för vare sig styrelsen eller medlemmarna."

Jan Palm

Jan Palm, ordförande/ledamot i samfällighet/bostadsrättsförening i Mölndal/Almedal

"Vår bostadsrättsförening och tillhörande samfällighet är helt nyproducerad (Sverigehuset/Skanska). Därför har NordicLife´s kunskap, stöd och stora engagemang redan från starten varit både väldigt uppskattat och viktigt för oss i styrelserna."